Marianne Iben Hansen FUGLEN · Illustration og bogtilrettelægning Tea Bendix
FUGLEN af Marianne Iben Hansen · illustrationer Tea Bendix
Marianne Iben Hansen FUGLEN · Gyldendal 2015 · Illustration og bogtilrettelægning Tea Bendix
Marianne Iben Hansen FUGLEN · Gyldendal 2015 · Illustration og bogtilrettelægning Tea Bendix
Marianne Iben Hansen FUGLEN · Gyldendal 2015 · Illustration og bogtilrettelægning Tea Bendix · fotograf Inger Ulrich

FUGLEN

Skabt i tæt samarbejde med forfatter Marianne Iben Hansen

En lyrisk odyssé for større børn og voksne, Gyldendal 2015

70 sider  ·  ISBN: 978-87-02-15556-3

Bogen er støttet af Statens Kunstfond

 

Nomineret til Kulturministeriets børnebogspris: forfatterprisen 2016 og illustratorprisen 2016 og til Årets Boghåndværk 2015

FUGLEN. App, Gyldendal 2017

 

Med denne digitale udgave af Fuglen, har vi bestræbt os på at skabe

en sanselig og smuk oplevelse med lyd, timing, pacing og animation

som virkemidler. Ebogen er støttet af Statens Kunstfond 

Marianne Iben Hansen FUGLEN · Gyldendal 2015 · Illustration og bogtilrettelægning Tea Bendix

FUGLEN er en gennemillustreret billedbog der er ekstra lang, fordi man skal have lov at blive udmattet sammen med hovedfiguren på hendes rejse. Vi håber at invitere de store børn, der egentlig har sluppet billedbogen, ind i en lyrisk billedfortælling! Marianne Iben Hansens fine tekst om pigen og hendes fugl handler nemlig om noget man skal have lidt alder for at kende til - tabet af kontakt til sin inderste natur … og modet til at sætte alt ind på at finde tilbage igen, at turde vælge sig selv.

 

Fra Alba kommer til verden følges hun af en gylden fugl, men en dag gør tvivlen sin entre. Alba møder ”pigen bag hækken”, hvis hånlige ord slår rødder i Albas sind. Hun vender sig væk fra sin fugl, og da den forsvinder, mærker hun tomheden. Skildringen er inderlig, men usentimental. At følge sit hjerte er ikke for tøsedrenge. Bogen er beskrivelsen af en barsk og nødvendig indre rejse. 

 

Marianne Iben Hansen har skrevet et vidunderligt langdigt hvor tekstens rytme følger handlingen, flydende, ustringent, og uden nogensinde at falde i form. Tilsvarende har jeg med illustrationerne forsøgt at skabe en bog hvor billederne og teksten organisk skiftevis afløser og serverer hinanden og opslagenes udtryk følger med tekstens rytme op og ned.

 

 
 

Pressen skrev

 

Billedfortællingen ”Fuglen” af Marianne Iben Hansen og Tea Bendix er en enestående smuk udgivelse, som lige fra første opslag griber en om hjertet. Hvor er det dog bare flot.

 

★★★★★★ Bent Rasmussen, www.skolebibliotekarer.dk (seks smileys)

 

 

Fuglen er en stærk bog og et udsøgt eksempel på, at børnelitterær kunst hverken er elitær eller kedelig. Der er smidige vers … og en uforlignelig billedside … Bedre gøres det ikke.

 

★★★★★★ Kari Sønsthagen, Berlingske 

 

 

Det er en smuk og stærk bog for større børn og voksne,

der giver ord, lyd og billede, til kærligheden, længslen og dens mange facetter       

 

Damian Arguimbau, Weekendavisen

 

 

Denne fine lyriske ”roman” er jo næsten dybdepsykologi sat på vers …

Det er mesterligt gjort … Her er tale om en værkets enhed båret af to soulmates.    

 

Eiler Jensen, Bogbotten

 

 

I Fuglen er der i både Tea Bendix illustrationer og Marianne Iben Hansens tekst en heftig og bevægende forståelse for, hvordan et barnesind kan have det.

 

★★★★★ Dorte Hygum, Politiken (fem hjerter)

 

 

… en fortælling i smukt samspil med Tea Bendix både nænsomme og stærke illustrationer. Fuglen er en meget smuk bog. Både i sprog og historie. Både i tekst og billede.          

 

Line Beck Rasmussen, Information

 

 

Det er så fin og helstøbt en bog … de smukke, lette og næsten gennemsigtige illustrationer passer rigtig godt til den drømmende, originale og specielle historie.

Jeg synes, den er et lille kunstværk           

 

Lektør Elisabeth Bennetsen LEKTØRUDTALELSE

 

 

Et spændende værk, som kræver noget af sin læser, samtidig med at den giver meget igen… Den litteratur- og billedkunstfortrolige læser vil uden tvivl hente meget ud af Fuglen.

 

★★★★★ Bjarne W. Andresen, JAGOO 

 

 

Den her bog er meget smuk. Den er både sørgelig og spændende.

 

Thorkil Jacobsen, Kidsnews

 

MARIANNE IBEN HANSEN har, siden sin debut hos Gyldendal i 2004, udgivet en lang række billedbøger på rim, en enkelt børneroman og en novellesamling for unge. Hendes sprog er karakteristisk, legende, rytmisk, med inspiration fra rapmusikken, og hendes bøger er oftest humoristiske. I FUGLEN lægger hun humoren til side for at fortælle en inderlig historie i dynamisk og strømmende lyrik. 

 

Se mere på marianneibenhansen.dk

 

 

 

 

TEA BENDIX er illustrator, børnebogsforfatter og grafisk designer og har haft egen tegnestue siden 1998. Hun har lavet børneradio, børnebøger, børneteater, workshops, kunstformidling, storytelling, udstilling og bladtegning. FUGLENS illustrationer og bogtilrettelægning er skabt i et tæt samarbejde mellem forfatter og illustrator for at skabe symbiosen mellem tekst og billede.

 

Se mere på www.teabendix.dk

 

 

 

I undervisningen kan bogen anvendes på mellemtrin/udskoling til at fokusere på sprog, genre, billedforståelse og tema. Karakteristisk er sprogets rytme, der dynamisk følger handlingen, og flowet i tekst og tegninger, der bevæger sig gennem finhed og desperation, form og opløsning. 

 

I de store klasser er temaet nærværende. Hvem er vi inderst inde? Alle kender de små og store løgne, vi bruger til at skjule, pynte og konstruere. Er vi os selv, eller laver vi os om?  Tør vi følge det dér lille lys indeni, eller farer vi vild i det, vi tror, andre mennesker synes er vigtigt?

 

Vi fortæller om bogen med fokus på bogens tema og hvordan det er vævet ind i tilblivelsesprocessen 

 

Skolemessen onsdag den 13. april 2016

Den røde stol klokken 14.30

Scandinavian Congress Center, Aarhus

Marianne Iben Hansen FUGLEN · Gyldendal 2015 · Illustration og bogtilrettelægning Tea Bendix · fotograf Inger Ulrich http://www.gyldendal.dk/fuglen-id21198